Forum najlepszego klanu swiata VvV
Proponuję nazwać graczy w naszym soju w zależności od ilości punktów oczywiście tych którzy nie mają funkcji, wg następujących kryterów:
do 1000 pkt. Plebejusz
1000 - 2000 Leginista
2000 - 5000 Pretorian
5000 - 10000 Senator
10000 - 20000 Konsul
powyżej 20000 Namiestnik
Może są jakieś inne propozycje ?
Każda wypowiedź jest ważna!!!
Nowy użytkownik
Mi odpowiada.
Admin
Dobrze by było żeby była taka ranga "Zastępca przywódcy" czy "Prawa ręka" (kij z nazwa) żeby wróżnic dobrych graczy
Witam, mi się również podobają nowe nazwy:) trzeba wprowadzić zmiany w życie...:)
Fajny pomysł. Rozciągnął bym tylko zasięg punktów od 1000 do 120000 :)
...i jeszcze Gubernatora można dać na sam czubek
Ostatnio edytowany przez Yetzuko (2008-11-23 13:05:51)
No to Poppea do dzieła :) Wprowadzaj nazwy z gubernatorem włącznie, no może jeszcze zrobimy jakiś wewnętrzny post regulaminowy, gdzie będziemy wpisywać zasady soja i w/w rangi.
Mam jeszcze nieśmiałą propozycję, by sojo podzielić na mniejsze soja i przydzielić w obrębach archipelagów funkcję (powiedzmy dla najsilniejszego rangą w archipelagu) - kapitana ew. pułkownika. Dowodziłby on z racji odległości w razie wojny wszystkimi z jego archipelagu wysp i nasza armia uderzała by oddziałami w najbliższe dla oddziałów (czy też pułków) wrogie miasta. Trochę się zaplątałem z tym tłumaczeniem, ale mam nadzieję, że wszystko jest jasne
To mi chyba pozostanie odministrowanie swoich 5 miast + farm wokoło :)
Ale pomysł z zarządcami archipelagów fajny - musi być jednak jakis nadrzedny sojusz ktory rządził by innymi :)
Ostatnio edytowany przez Yetzuko (2008-11-25 11:24:28)
Oczywiście!
Generał będzie dowodził pułkownikami, a Ci swoimi archipelagami. Oszczędzi nam to czasu i złota w czasie wojny na transport floty i woja.
Ponad to pułkownicy rozstrzygaliby mniejsze zatargi, aby nie wszczynać z byle powodu wojny i z byle najazdem sąsiada nie skarżyć się generałowi :)
Po małych poprawkach:
do 1000 pkt. Plebejusz
1000 - 5000 Leginista
5000 - 10000 Pretorian
10000 - 50000 Senator
50000 - 100000 Konsul
100000 - 200000 Namiestnik
powyżej 200000 Gubernator
Czy ta propozycja jest do zaakceptowania? Czekam na wypowiedzi, a jeśli jest OK, Główny Sekretarz wprowadza je od przyszłego tygodnia w życie
Uważam również, że należy postawić ultimatum graczom z naszego soja, iż do końca (powiedzmy miesiąca) wszyscy muszą być zalogowani na forum i przynajmiej raz w tygodniu je odwiedzać!
Myślę jeszcze o Radzie Soja, do której obowiązkowo przynależeli by pułkownicy i najaktywniejsi gracze.
Admin
Dla mnie jest ok